?

Log in

No account? Create an account
Linux Community's Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Tuesday, December 28th, 2004

Time Event
12:22a
Ubuntu Linux
New Ubuntu Linux community created ubuntulinux, click the link and join us
2:27a
Anyone here familiar with Ubuntu? (before you yell at me, yes, I tried posting in the previous poster's ubuntu community. But there are only like 3 users so far).
Simple question: How do I change it in Ubuntu so I can boot into just a console instead of X?
I looked at my /etc/inittab, but it seems as though runlevels 2-5 are all the same. Then 1 is single user mode, and 6 is reboot. This is what it looks like:
Collapse )
I tried runlevel 2 (default) and 3, but they both boot into the graphical Ubuntu login screen.
10:15a
Fedora Core 3 - Dual Head
Greetings all! Need some advice, I'm currently trying to setup dual head with a Shuttle MN31N motherboard (nforce2/integrated dual video) and X will not start as I'm getting "Entity already in use" in the xorg.log. (setup using system-config-display) Anyone get this to run on their box? I've googled for 2 hours now but I haven't found much useful information. Anyone willing to share their xorg.conf?

Thanks!!!
12:05p
Setting up associations in Evolution?
How do I add/edit the applications that open attachments in Evolution email reader? Thanks in advance.
12:48p
USB committed suicide
Ok... I know how annoying this is going to be for everyone, but I'm completely at the end of my rope. For the record, I'm running FC3 with kernels 2.6.9-1.667 though .681_FC3 installed on my system.

The famous last words... "I did something to my computer..." to where no USB devices are now working. Returns nothing, and quite obviously /var/log/messages is useless too. I've checked Udev for anything USB related. I've made sure that hardware is working fine - both the devices and the on-board USB. I've used a couple of older kernels just to be sure. But without any kind of an error to guide me, I'm now lost. The only signs of life I can get out of the box regarding USB is when I load or unload the uhci_hdc module. Here are the results, though they both look pretty normal to me.

Collapse )

I know it's not likely that I'll be able to get specific help for my problem, but maybe I can get some ideas on what to look for, or what else to try. Thanks in advance.

Current Mood: bitchy
7:38p
chmod Script
Is there any way to do a recursive chmod that only hits directories or only hits file?

I've looked at this once, and I figure there's a way to do it, but I couldn't find it.

Basically, what I want to do is two steps:

1. chmod -R 775 all_dirs
2. chmod -R 664 all_files

The problem is I don't know how to make chmod find just dirs or just files. I haven't looked into any heavy scripting (anything beyond using a script to run an app with certain options) so I don't really know what I'd do there besides:

(pseudo, heh)
If target = dir then chmod 775 target
ElseIf target != dir then chmod 664 target

Any help is much appreciated. Thanks!
9:08p
2.4.x to 2.6.x upgrade
I'm running slackware 10 with the 2.4.26 kernel and I've been considering switching to the 2.6.10 kernel. The only texts I've found talk about 2.6.0-test and the early days of 2.6.
Will I need to upgrade or change GCC or other programs? I know I'll have to recompile my nVidia driver, what else?

<< Previous Day 2004/12/28
[Calendar]
Next Day >>
About LiveJournal.com