?

Log in

No account? Create an account
Linux Community's Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Saturday, June 22nd, 2002

Time Event
10:38a
DHCPD issues:
Mandrake 8.2 (I think this is distro independent though)

Trying to run dhcpd so I don't have to drop another network cable downstairs. I'm trying to feed an IP address to my windows box. dhcpd is running and i did what it said here about setting the broadcast to 255.255.255.255, but the win '98 box still won't grab an IP.

I feel like i'm reallllly close to getting this to work.
2:37p
I'm trying to set up IP Masquerading to serve the rest of my network with internet accesibility. My computer is the host, running Redhat 7.3. I set up DHCP and IP Masqing according to the Howto, and yet, well, it doesn't work. My test box, running Win98, can get an IP from the DHCP server, but no internet. It can't ping 192.168.0.1 (returns a "host unreachable" error). I can renew and release the lease on the IP address, and I've tried about every single option in the network settings on the win98 box. Leads me to believe its me... though I followed the Howto step-by-step, changing certain settings as needed, and it loads correctly during boot, but still no go. I can't find any errors in the dmesg or anything... and lsmod reports all the ipmasq stuff as running, so I'm stumped. What am I missing here? It's prolly pretty obvious, knowing me. heh. Thanks.

PS -- sorry about my 18,000,000 posts to this community with relatively dumb questions, but what can I say, I'm a newbie and sometimes all the docs in the world won't help my dense ass. Thanks for all the help so far... made my life a LOT less frustrating :)
2:54p
qmail + courier-imap + vpopmail
Okay, I have a really annoying problem which has stumped me. The problem is that after a random amount of time, courier-imapd will no longer authenticate any virtual domain user. A regular shadow file user will work fine and if I restart courier-imap it'll work for a little bit and then quit working. I know the username and passwords are valid but I don't have a clue as to why it is saying login failed. I've upgraded courier and that hasn't solved the problem. Any ideas would be greatly appreciated..

Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
* OK Courier-IMAP ready. Copyright 1998-2002 Double Precision, Inc. See COPYING for distribution information.
a login test@test.com testing

a NO Login failed.

Current Mood: annoyed
10:40p

<< Previous Day 2002/06/22
[Calendar]
Next Day >>
About LiveJournal.com